söndag 15 april 2012

Industri-symaskin??

Just nu surfar jag runt och kollar lite vad det finns för industrisymaskiner. Det finns oändligt många olika modeller för olika behov och nu behöver jag din hjälp. Har du en industrimaskin kan du väl berätta vilken sort du har och vad du tycker om den??
Jag tänker mig en maskin för ateljésömnad, raksöm och overlock. Men utbudet är enormt...

5 kommentarer :

kråkspark sa...

Det skulle vara roligt att få ta del av tipsen som kommer in. Ibland har jag samma funderingar.

Maja sa...

Jag har en Janome 1600p som jag ÄLSKAR!!!
Det är en raksömsmaskin som syr med väldig fart.
Den syr jag vanligt på, men frihandskviltar mest.
Tyvärr just idag så fick den åka till symaskinsdoktorn, men det var första gången som något behövde åtgärdas.
Kram

Myggan sa...

Jag har Pfaffs stora quiltmaskin. Jag är supernöjd med den, den har t o m knähäv. Den klarar tjocka sömmar galant. Sen har jag en hushållsoverlock (som för tillfället inte funkar) Som fd konfektionssömmerska kan jag tänka mig att ha en raksömsmaskin och en kraftigare overlock. Nackdelen med industrimaskiner är väl att de är så "smala". En industriell raksömsmaskin har ju oftast ingen fri arm och då måste man kompletera med nån annan maskin. Jag var också inne på en Janome när jag skulle ha en ny. Jag har förstått att det är flera skolor som använder dem så de borde vara tåliga.
Lycka till med valet.
/Anna

Anonym sa...

Syr inte men kollar om min nya blogg funkar

kråkspark sa...

Jag har en Janome 6600 som är så nära en industrimaksin man kan komma enl försäljaren. Skitbra!Superstark,snabb knähäv + en massa annat.Den har allt utom att den har "riktig" overlock.
Janome 3060 har jag på skolan och är en jättebra maskin för eleverna. Stark snabb och säker.