måndag 5 mars 2012

Syhjälp

På syfestivalen köpte jag även en måttremsa att fästa på symaskinen. Den gör att det är enkelt att sy med rätt avstånd. Tidigare har jag haft en tejp på 3cm men vid bredare avstånd har det varit lite klurigt.
Nu hoppas jag att det blir lite enklare. Jag köpte den från cascad.se som även har det perfekta strykbordsöverdraget, ett sånt som jag haft i flera år.
Jag syr förresten på en ny klänning till mig. Jag behöver verkligen fler eftersom jag alltid har klänning eller kjol numera och efter ett tag har jag fått favoriter och ej favoriter bland de kläder jag har. Alltså är det dags att förnya garderoben lite.

2 kommentarer :

Birgitta sa...

:-) Gillar listiga och praktiska saker!

Iréne JB sa...

Smart strykbordsöverdrag och smart tejp.
Min "nya" symaskin har en stygnplåt med markeringar upp till 3 cm. Min gamla hade tejpmarkeringar vid några olika cm.