torsdag 9 februari 2012

Vilar mina trötta...

...fötter. Efter att ha beökt Musée du Louvre, Triumfbågen m.m. hittade vi till Le Bon Marché där jag fått tips från Eva om att det fanns en garnavdelning. Visst fanns det garn men även band, broderier, knappar och tyger.
 De här banden var väldigt fina. Såg gammaldags ut och förpackningarna var gulliga de också.
 Knapparna exponerades väldigt attraktivt. På ett ställe såg det ut så här och sen hade de även en och en, fastsatta på träplattor.
 Garnerna var Rowans och Plassard. Det var väldigt likt hur garnaffären på NK i Stockholm ser ut.
Till sist kom jag till tygavdelningen där de hade massor med vackra Liberty-tyger. Tyvärr blev jag tillsagd att jag inte fick fota så det allra finaste som var i raden under de här fick jag inte med på bild. Köpte inget, eftersom jag inget behöver men visst skulle det vara underbart att ha en klänning i Libertytyg. 29€ metern kostade de. Om jag någon gång i livet kommer att ha en tyg och garnaffär ska jag ha Libertytyger där...
Nu råkade jag snubbla över en blog som verkar sälja libertytyger och på måndag nästa vecka ska jag och vännen Git åka till en tyghangar där de, om jag har tur, säljer libertytyger eller wanna-be-liberty.
Hittade en blogglänk till och om inte annat så är den för mig så att jag hittar tillbaka senare.

4 kommentarer :

Lena Andersson sa...

Oj vad kul att gå i nya affärer, hemma i Uppsala där jag bor har vi tre tygaffärer var av en jag aldrig besöker så då är det två kvar en är Ohlsonstyger inte så kul men okej, så jag längtar efter nya och annorlunda affärer.Ha det bra = )

miaring sa...

Jag hittade din adress i mina gömmor - fortfarande aktuellt med Jönköping? Vad säjs om ett byte? Jag behöver verkligen ett nytt nyckelband, till mina nycklar på jobbet...eller överraska mig, hi hi så kul!

Medea sa...

Lena: Visst är det kul med nya tygaffärer. Idag ska vi gå på tyg o garnmässa.

Medea sa...

Mia: det låter som en jättebra idé! Och adressen i Jkpg funkar fortfarande.