måndag 20 februari 2012

Stickhjälp

Visjögarnet i förra inlägget har börjat förvandlas till något annat.
Den ena handledsvärmaren är klar och snart lägger jag upp till en till. I mönstret från Yll o Tyll ska man sticka vanten platt och sedan sy ihop den men jag stickar mycket hellre runt, så några ändringar fick det bli. I morse fick jag hjälp av katten Stina.
Hon är verkligen en kvalitetskännare, men hon tyckte att det var onödigt att stickorna skulle sitta kvar och det var förstås inte så kul tyckte jag. Några maskor töjdes ut när hon fastnade med klorna, men jag kunde rätta till dem.


Jag tror att ytmönstret var taget ur nya boken "Sticka flerfärgsstickning med lyfta maskor", som jag också köpte på syfestivalen, precis som jag tänkt.

2 kommentarer :

kråkspark sa...

Det är roligt med mönster som blir till med lyfta maskor! Du har kanske sett mina vantar?? Jag försökte hälsa på dig på syfestivalen men du var inte där då jag var där! Synd, det hade varit roligt att träffas!

Medea sa...

Jag var förstås inte still på en plats hela tiden. Vi får ses en annan gång istället. Jo jag har sett dina fina vantar. Hade problem med nätet hela tiden från jag landade tills jag kom till Jkpg så min kommentar ville inte fastna.