måndag 27 februari 2012

Konfunderad...


Fick min fina vinst från Britt förra veckan och idag kom jag på att jag skulle mörka ner garnet lite eftersom det är lite skarp färg för mig. Alltså skulle jag göra härvor av det och döm av min förvåning när garnet knastrar när jag härvar det. Det syns på första bilden hur statiskt det blev. Det konstiga är att när jag gjorde bränntest på det när jag fortfarande var hemma i Sverige, tyckte jag att det luktade bränt hår och det blev inget smält/hårt = att det inte var någon syntet. Idag fick jag inte samma resultat på ett av de andra nystanen.
Någon som kan tyda kinesiskan och se vad 70%, 21% och 9% står för???
Jag ska i alla fall försöka mig på att färga det så får vi se hur det blir.

5 kommentarer :

Kerstin sa...

Följer en blogg skriven av Annika (http://stickapalandet.blogspot.com/)
Som hon skriver så läser hon kinesiska och har köpt garn i Kina, hon kanske kan tyda texten/tecknen?
Lycka till!

Hamrånge slöjdare sa...

Kan tyvärr ingen kinesiska, men är det tre olika material kan ju nåt vara syntet. Blir spännande att se vad det blir för färg.

Medea sa...

Kerstin: Jag har skrivit en kommentar hos Annika och bett om hjälp. =)

Annika sa...

70% ull, supertunn fiber och förmodligen australisk (om jag tolkar förkortningen rätt)
21% bomullsliknande växtfiber (man blir inte förvånad när man läser kinesiska :-)
9% syntet

Kul att kunna vara till hjälp!

Annika sa...

Skulle förresten vara kul att se hela banderollen, om du kan lägga upp en bild? Jag har köpt bra garner i 100% ull, och några med fårull + alpacka, men det finns en hel del skräp där också.