lördag 21 januari 2012

Loppisrunda

När jag kommer till Jkpg brukar jag besöka torget och på väg dit även loppis för att kanske hitta några fynd. Idag blev det även något före loppis, dvs. ett besök på Bikupan. En affär med ekologiska varor som funnits hur länge som helst. Jag tror tom. att de fanns när jag gick på gymnasiet. I ett litet rum i Bikupan har Syster Lyster en garnfilial. Där hittade jag två nystan Semilla som jag länge velat testa. Nu vet jag bara inte vad jag ska hitta på, men det brukar lösa sig.
När jag kom in på loppis trodde jag inte att jag skulle köpa något men plötsligt hittade jag en kjol i tweed som iofs var lite smal i midjan. Men den var också lite för lång så det fixar jag nån dag. Intill kjolförsäljaren tittade jag på en vacker porslinburk när den försäljaren, som visade sig vara min granne på landet, sa hej. Jättetrevligt att träffa henne och efter lite grävande bland hennes grejer hittade jag bomullsgarn i precis rätt beige/oblekt färg som jag försöker få ihop till en filt som ska virkas.
Jag virkade ett prov för länge sedan och det hittar du här. Jag köpte också en sån där rivgrej som man vevar. Moulie jolienne eller nåt. Jag hade en sån för länge sedan som jag sålde på loppis. Men nu börjar min matberedare krångla och jag gillar nog den här mer än en ny matberedare.
Ikväll skulle jag kollat på film men nu har kvällen gått och jag har pratat i telefon istället. (och surfat lite...) Nu tror jag att jag kryper ner i sängen och stickar några varv eller fäster några trådar. Eller varför inte sover?

3 kommentarer :

Lena Andersson sa...

Alltid kul att hitta bra saker på loppis!

MM sa...

Super fint! Det kommer ju passa utmärkt fint till Semlans vagn som liggdelen är mullvadsfärg på! ;) Lite pastelliga färger att adda om du vill göra såna blom-rutor! ;)

Inte långt kvar nu, o senast i dag har h*n varslat om en tidig ankomst, kanske blir snart!

Kramis!

Medea sa...

Gulledej! Just det här kanske inte blir till semlan men något annat blir det såklart. Längtar efter att bli moster.