lördag 28 januari 2012

Knapplördag

Om du besöker Jönköping någon gång tycker jag att du ska besöka Västra Torget en lördag. Det är nästan lika bra som marknaden i Provence, inte riktigt men nästan. Där finns en knalle som har massor med sybehör till väldigt bra priser. Idag blev det symaskinsnålar, tråd och knappar för mig. 
Hittade några påsar och köpte de här tre varianterna.
 Hade inget tygprov med mig, men för ett tag sedan köpte jag ett ylletyg på marknaden hemma i Arles och kanske passar de här trådarna och knapparna till det. Det är alltid spännande att se hur bra mitt färgsinne är.
 Hittade även gula knappar som passade jättebra till mitt gula Visjö. Har länge haft två härvor och när jag fick för mig att sticka en kofta i gult insåg jag att det inte räcker med två härvor. Men när jag var inne hos Astrid häromdagen hade hon en härva kvar och jag slog till. Nu är det bara tid och inspiration som behövs innan jag sätter igång med en solig kofta.
Jag hade inte med härvan heller men färgsinnet finns i ögonen och de blev perfekta.

5 kommentarer :

Missen sa...

Det klara du bra, de gula knapparna ser ut som honungskarameller,nästa vecka ska jag till Jönköping, kanske skall följa ditt råd och besöka torget/Marie

Medea sa...

Är du här en lördag tycker jag absolut att du ska besöka västra torget och i närheten finns även Astrids garnshoppen som kan vara värd ett besök.

Sunna sa...

jag har så länge funderat på en kofta men hittar inte rätt, vilken ska du göra? ska till jönköping nästa helg, kanske skulle ta och kolla in dina tips

Majstess sa...

Rätt knappar gör verkligen sitt till helheten på tex en fin kofta!! Ska bli spännande att se vad det blir för en solkofta!

Medea sa...

Sunna: Det är massor med olika koftor jag vill göra. Kanske blir det ett eget påhitt eller den jag tänkte på först när jag tog fram det gula garnet var Tea Leaves. Den har jag stickat två gånger förut och gillar den massor.