tisdag 31 januari 2012

Hur var det nu?

När jag tänker efter hade jag tänkt att köpstoppet skulle gälla även iår men det ser inte ut som om det funkar jättebra. Men, men... Vi kan säga så här. I januari var det okej att köpa garn men nu tar vi det lite lugnt och stickar av det som finns istället.
 Idag tog jag mig till Provence och eftersom jag för ett tag sedan blev påmind om knitmap.com, som är perfekt om man ska resa någonstans och funderar över om det finns någon garnaffär dit man ska. Det är lätt att fylla i just din garnaffär. Gör gärna det!! Då, för ett tag sedan kollade jag upp att det skulle finnas en garnaffär ganska nära stationen i Nice och idag tog jag mig dit.
Det var en Phildar-butik och utifrån kan man inte se att de har garn, utan det ser ut som en klädaffär. Men längst in i affären såg det ut som ovan. Att de hade rea var ju inte så dumt och jag tyckte att jag behöver lite garn att sticka en kofta av. Koftor kan man aldrig få för många av och flera av de jag har är inte så mycket använda. Alltså behöver jag sticka några till.
 Garnet jag köpte var Taïga. 80% laine och 20% polyamide. Typiskt franskt att det är ganska mycket syntet men det här kändes okej. Stickor 3.5 - 4mm och ca 21m/10cm. Får se vad det blir och när...

2 kommentarer :

Myggan sa...

Vilken härlig garnaffär!
Färgerna på din offekofta är fina tycker jag. Har lagt upp några härvor i olika randningar för att funder apå om det är en offe jag vill göra.
/Anna

Otaliga projekt sa...

Åh, wow! Tänk att det alltid ser likande lockande ut med sådana mängder med garn. Även om så bara på bild....
Sarah