tisdag 8 november 2011

Garnbrist?

Egentligen råder ingen garnbrist men som alltid när jag stickar något börjar jag fundera över om garnet kommer att räcka. Enligt mönstret till Snowbird har jag tillräckligt antal meter men nu har jag stickat upp hälften av garnet och ur min synvinkel kommer det inte att räcka till en lång kofta. MEN jag tror att den blir fin som vanlig kofta också.
Den är i verkligheten lite längre än den ser ut på bilden men fem nystan lär inte räcka till nedanför rumpan.
Bäst att sticka på lite så att jag får veta om garnet räcker eller inte...
Vän av ordning har säkert funderat över hur det gick med mitt köpstopp av garn? Jo, det har gått bättre än väntat faktiskt. Jag var "ganska" hård i våras även om jag köpte lite garn den 63 dagen och sedan kompletterade med garn till min vårkofta som inte är klar utan blir vårkofta 2012. ;-) Sedan har jag fått en hel del garn. Men viktigast av allt är att jag har ändrat mitt tankesätt. Jag tittar i första hand i mitt garnskåp och tycker det är jättekul att sticka av allt fint jag har där. Ibland (oftast) räcker det inte till det jag tänker mig men vad gör det. Det är ju bara att tänka om. Min tanke är i alla fall att jag ska fortsätta att försöka låta bli att köpa garn och istället sticka upp av det jag har även 2012.

4 kommentarer :

Sunna sa...

underbar färg på koftan, köpstopp har slagit mig ibland men men jag köper hellre garn än godis, jag får ta stopp ett annat år

frisky frog sa...

Ja visst har man väl garn, hi hi.Väldigt vackar färg. Den klär dig!
/Kram

Missen sa...

Jag brukar säga till mig själv att garnet räcker längre om jag stickar fortare. Jag har också börjat tänka att titta i lagret först, det har gjort att lagret har minskat och jag har blivit kreativare/marie

teresa sa...

Vilken bra inställning! Jag försöker tänka likadant, blir orolig över all konsumtion som sliter på planeten o plånboken.
Lycka till - o koftan ser härlig ut!