lördag 1 oktober 2011

Tar mig tid

Halva året är det svårt att få tid till allt man vill göra. Vi har nästan alltid vänner på besök och det vore oartigt om jag gick till arbetsrummet istället för att umgås. Det är en bidragande orsak att det varken blivit mycket stickat eller sytt sen i våras.
Men nu har jag trots besök lyckats få lite tid vid ritbordet. Mina böcker om att ändra mönster har kommit och jag har börjat försöka lära mig hur jag ska göra men det är inte lätt att se vad det är för fel bara genom att prova mönsterdelar.

Jag har klippt till en kavaj och provar här för att försöka se om och var jag behöver göra ändringar. Jag ska förlänga den lite, flytta axelsömmen lite för att min axel lutar lite framåt och dessutom ska jag göra en FBA, Full bust alteration, för att få tillräcklig vidd runt bysten. Vi får se hur det går. =D 
Funderar på om inte axelvadden är lite i tjockaste laget. Jag får nog se om jag kan hitta en lite tunnare.
OM jag lyckas fixa till mönstret kommer jag att sy flera kavajer av det här mönstret. För genom alla mina funderingar om klädstil den senaste tiden inser jag framför allt att jag helst ska klä mig i kjol och att ha kavaj som jacka tilltalar mig mycket. Visst ska jag försöka få till min benvita oljerocksjacka också men eftersom kavaj oftast räcker till i vårt franska klimat ser jag fram mot att ha fler. 

2 kommentarer :

Mon jardin en ik sa...

Du ska nog investera i en provdocka. Det underlättar verkligen när man ska prova.
Jag hatar att rita mönster själv. Tar hellre ett färdig mönster och ändrar efter behov och behag.
Ha det fint i sommarvärmen.
Anje

Medea sa...

Jag har en provdocka men den ser ju inte ut exakt som mig. Inte lika statisk som ett mönster men inte långt ifrån. Jag tycker att den är bra när man ska nåla i foder och även när jag syr till andra för att kunna prova lite oftare.