fredag 28 oktober 2011

Sy med en plan

Dags att ta tag i den planerade sömnaden ännu en gång. Det är alltid något som kommer emellan men nu tänker jag ge planeringen ett nytt försök. Som vanligt blir jag inspirerad av alla som kan planera garderober där alla kläderna går att kombinera och det är mitt mål att någon gång komma dit. Här är lite bilder jag inspireras av just nu:
Nu har jag lagt fram högar med tyg och snart kommer jag att ha bestämt vilka plagg jag ska sy. Mer klänningar och kjolar har jag i alla fall kommit fram till att det behöver bli. Gärna någon tunika och varför inte en kavaj. Kanske kommer min benvita jacka bli klar även om jag, med dotterns hjälp, insett att jag har väldigt många jackor och kappor. 

För att inspireras läser jag i Stitcher's Guild om att "Sy med en plan". Här hittar du ett förslag vilka plagg som ingår i varje säsongs garderob. Läs mer utförligt i ett inlägg på Stitcher's Guild.
Six-piece seasonal collections:


Winter
Trousers (dark neutral)
2 Tops (1 to match, 1 to complement)
2 layering tops/cardigans/jackets (1 to match, 1 to complement)
Coat (dark netural)


Spring & Autumn

Skirt or trousers (neutral)
3 blouses/tops (1 to match, 2 to complement)
1 Layering top/cardigan (to match skirt/trousers)
Jacket (co-ordinating neutral)
Summer
Dress
Skirt
3 blouses/tops (1 to match skirt, 2 to complement)
1 light layering top/cardigan

1 kommentar :

Anna sa...

Hej ja det var jättekul att träffa dig! Fin klänning i förra inlägget, superrolig "dörrkrans" som du absolut kan ha på dörren!

Smart att sy med en plan, jag har börjat tänka efter när jag handlar tyg, att det ska gå ihop med minst två plagg i garderoben! Trevlig helg!