tisdag 4 oktober 2011

Provençalskt

Franska hus är inte i närheten isolerade som svenska hus. När vi får "kallt" ute, dvs 4-5 plusgrader, blir det ganska kallt inomhus. Delvis pga att både dörrar och fönster är otäta med rejäla springor. Idag hittade jag något som jag tänkt sy men som än inte blivit av.
Det är en slags "korv" som läggs längs med dörren och hindrar vinden att vina över golven. Jag köpte två stycken till en början för att testa hur det fungerar. (de smalrandiga)

3 kommentarer :

frisky frog sa...

Aah, är det som kallas "vind-kávar" påJkpg-mål? =) Praktiskt som även fungerar i gamla svenska hus.

Medea sa...

Ja, just det! =)

Garntrollet sa...

Vad smart! Hoppas att det funkar. Vad är det för "fyllning" i dem?

Även om jag bor i Sverige så har vi en väldigt "dragig" lägenhet, jag får ha fejk-Uggs på mig inomhus på vintern! :-)