onsdag 31 augusti 2011

Nyfiken på passformen

Just nu syr jag svarta jeans/byxor efter ett mönster i Burda 7/2010. Än så länge verkar de bli bra men man vet inte förrän de är helt ihopsydda. Bild kommer senare. Nu har jag har fotat tygerna jag tänkt ha till min planerade 6PAC.
Nederst ligger vit singeltrikå med spetsstickning som kommer att bli en båtringad tunika. Passar till både jeans och kjol och kanske även leggings.
Sedan ligger gråsvart stretchdenim som just nu blir ett par jeans och sedan även en kavaj, som även kan gå till kjol. OM tyget räcker kanske det blir en pennkjol också.
Över där ligger ljusgrått linnetyg som ska bli tunikan med stora fickor från senaste Ottobre. Över den kommer jag att kunna ha koftor m.m.
Det mönstrade tyget ska bli en kjol. (Det kanske skulle passa till en tunika också?)
Det benvita är interlock och ska bli raglantröjan. En t-shirt som passar till vardags.
Överst i högen ligger tre av de linnen jag sytt och de kommer att passa bra till mina nya kläder.

6 kommentarer :

Iréne JB sa...

Är så himla sysugen jag också. På önskelistan står kjol och klänning/tunika. Försöker övertala barnen att åka till tygaffären, men nej, de vill inte. Får väl börja rota här hemma om jag hittar något. Stormönstrat och svart står på önskelistan.
Lycka till med syendet!

Tvärslå sa...

Alla tyger och din sömnad får mej att längta till att sy också, det smittar men jag har inte hittat några tyger.
Det mönstrade var jättefint :)

Hamrånge slöjdare sa...

Jag längtar inte att sy! Om nån annan gör det blir jag glad!

Mikaela sa...

Åh så jag önskar att jag kunde sy... Vore så roligt att sy egna kläder! Nu har dottern också fått upp intresset för att göra själv, hon syr precis ett par byxor i skolan och hon var sprillans glad igår när hon kom hem och berättade om planerna för en t-skjorta hon ska sy om i skolan :)

Anonym sa...

Hej hej, du ser ut att ha det bra, länge sen jag kikade in sist, å alldeles för länge sen vi hördes!
Jag har sytt lite, o letar föbrilt efter en fin jersy till tunika till mig, o när jag scrollar igenom din blogg, ser jag att du hittat en vit singeltrikå med spetsstickning, precis vad jag letar efter! var har du hittat den? *vill oxå ha*
Kramis,
Sis

Medea sa...

Sis: den vita singeltrikån i spets fanns i min samling. Tror kanske att jag köpt den på A&H i Ulricehamn. Men det var lääängesen.