måndag 4 juli 2011

La Ville fête ses traditions

En mulen dag i Arles händer trots allt en hel del. Tyvärr hade jag inte lagt in någon påminnelse om EFIT-dagen i min mobil så jag kom inte på det förrän vid elva-tiden. Men nu kör jag och här kan du se andras EFIT-dagar.
Jag lägger allt i ett inlägg för en gångs skull och fyller på i överkant. Vill du se hela dagen från början är ju det bästa att scrolla ner och börja därifrån.

21.07 Tyvärr syns det inte på bilden att både svalor och fladdermöss flyger över vår gård. Men så är det i alla fall. Det är fortfarande 25-26 grader varmt trots att det är mulet. I morgon "lovar" de att det ska bli upp mot 34 grader i skuggan. Då blir det stranden och vi hoppas att även vattnet blivit varmt. Nu är min dag slut och jag går och lägger mig för att läsa lite. Natti Natti!

20.07 Efter lite prat och tittande på bilder äter vi ost och dricker vin.

19.07 börjar vi äta godaste morotssoppan med creme fraiche och baguette för den som vill. Just nu är vi 10 personer till bordet.

18.07 Idag startar årets stora fotoutställning i Arles och maskoten till årets affisch är placerad på torget några dagar. Självklart vill vi posera tillsammans med den.
Går också till luftfuktighetsmätaren som finns i stan och ser att det är 84% luftfuktighet. Vi gissade att det var ganska högt efter som luften är lite tung att andas.

17.07 Inte klar med kjolen men i morgon kanske... Går en promenad på stan med dottern och ser två par skor stå på en trappa utan invånare.

16.07 syr fortfarande. Det tar alltid längre tid än man tror. Sytrådar tar slut, nålar går av osv.

15.07 försöker jag hålla mig på syplatsen utan att springa därifrån. Jag lyssnar på ljudbok och börjar sy.

14.07 vattnar jag blommorna på gården. De har tyvärr blivit lite bortglömda de senaste varma dagarna och är lite hängiga. Jag tror att det kommer lite regn och tänkte hjälpa blommorna att kunna ta emot regndropparna lite enklare.

13.07 håller jag på och klipper en kjol. Avbryts av en massa andra saker som ska göras men förhoppningsvis blir den sydd idag.

12.07 hörde jag ett kanonskott och gissade att det var dags för abrivado men det var inte i närheten av oss. Däremot var det fullt av folk, hästar och orkestrar på vårt torg Place Voltaire. Jag gick en runda och gick sedan hem igen. 
 >11 Fram till elva hann vi först vakna av att sängbotten gled ur sin ram. Inte kul med ett så abrupt uppvaknande men det gick bra trots allt och nu är sängen lagad. Sedan hann vi äta frukost på innergården innan barn och barnbarn gav sig ut på stan för en guidad tur.

12 kommentarer :

Hamrånge slöjdare sa...

Mycket händer på samma gång verkar det som! Det är roligt när det är hålligång!!

Ariella sa...

Hej!
Kikar förbi på din efitdag.
Oj, vilket uppvaknande!!

Återkommer senare.

Otaliga projekt sa...

Men, vilket J-A uppvaknande. Men det verkar inte har påverkat resten av dagen så som du håller igång.
Dagarna i Frankrike låter så härliga.
Sarah

Otaliga projekt sa...

Ja, jag valde mellan de två men det blev denna, jag tror att jag ska försöka mig på fickor också. Det är nästan ett måste för mig.
(Och något roligt broderi på ryggen...)
Sarah

Annika sa...

Kikar in på din EFIT, själv trodde jag den var först imorgon *suck*
oj vad läskigt att sängen brakade
snygg kjol du syr

Majsan sa...

Tittar tillbaka på Din dag. Jo, björnbär och gojibär är gott. Idag köpte jag tranbär i lösvikt - mycket godare än de som är färdigpackade.

Anna Maria sa...

Hej
Detta är en fråga. Jag fattar nada.
Har just börjat med en Acorns (som du redan stickat).
Nu undrar jag när jag stickat varv 3 tills det är 17 maskor kvar (storlek jag stickar efter) och ska vända.
Var ska jag då börja på varv 4?? där jag slutat på varv 3 eller från början av varv 4. Förstår du vad jag menar ?

Medea sa...

Jag ska ta fram mönstret i morgon och förklara. =) Orkar inte leta just nu. Natti Natti!!

Kattis sa...

Det är ju sååå kul att få se vad andra har för sig en måndag i juli.

Ser fram mot att få se allt fint som du syr!

Ariella sa...

Kikar tillbaka.

Anna Maria sa...

Du behöver inte leta. fixade sig. Tack för omtanken.

Anni sa...

Åh, vad härligt med ett inlägg från Arles - där var jag på snabbvisit en dag förra sommaren. Då var det 36 grader, så jag minns hur otroligt varmt det var!

Tänk att hade man bara sett sömnadsbilderna hade man inte kunnat ana var du är.

Fatet under osten var fantastiskt vackert! Helt i min smak!