måndag 4 april 2011

Sjaloholic

Så ramlade jag ner i sjalträsket ordentligt. Skriver just ut ännu ett sjalmönster, Magrathea, som jag hittade på Ravelry. Att summan mönstret kostar skänks till offren för Tsunamin i Japan gjorde det enklare att klicka på köpknappen. Designern skänker pengar som kommer in för mönstret tom. i morgon, 5 april.
Sjalen ser enkel ut, har en vacker kant och kan bli en perfekt present framöver. Garnet jag ska sticka den av är Jaqueline i färgen Underbog från Chili Gredelin. Jag ska försöka sticka med stickor 4.5mm, men blir det för glest byter jag till tunnare.
Stickar förutom på den rosa Shetland Trianglen och aprikos rysk pineapple på slutvarven på min stjärnhop. =D

4 kommentarer :

Otaliga projekt sa...

"Många sjalar blir det". Den som är på bilden ser ju jättefin ut, alldeles lagom i storlek. Fin sjal och fint ändamål med mönstret.
Sarah

Pärlmudden sa...

Åh, vilken fin sjal, till fint ändamål! Jag köpte mönstret direkt!
Nu har jag köpt både detta mönstret och comfort slippersmönstret till förmån för Japan. Nu gäller det "bara" att komma igång med stickningen ordentligt igen.
Ha det gott! och tack för det fina sjaltipset.
Kram

Elanit sa...

Hej på dig!

Längesedan nu... skriver för att jag hoppas att du inte hade tänkt att komma nästa vecka, då har vi nämligen höstplanering i församlingen, så det blir inget stickcafé! Däremot blir vi nog några stycken som ses på syfestivalen på fredag, vi går dit kl 10.00, sedan går vi var och en för sig och så bestämmer vi en tid när vi fikar och visar upp våra fynd!

Anonym sa...

Plötsligt var den där - sjalen som jag ville ha. Den liksom sa mitt namn. Jag beställde mönstret direkt. Såklart man vill hjälpa dom nödställda i Japan. Hoppas fler sticksugna hittar den! Tack för tipset!

Margareta Hansson
Frösön