onsdag 23 mars 2011

Plötsligt händer det

 Igår kväll när jag satt i soffan och stickade fick jag se ett nystan Dream in Color Smooshy och det utskrivna mönstret till Austin Hoodie. Plöstligt kände jag att det var dags att starta denna kofta som jag velat ha sedan jag först såg mönstret i maj förra året. Garnet köpte jag 2008 så nu var det kanske dags att göra något av det. Vän av ordning kanske undrar om jag aldrig virkar på min vårkofta, men det gör jag faktiskt. Jag virkar den uppifrån och ner och snart är jag nere vid ärmhålen och får dela upp i kropp och ärm. Ser fram mot det.
Som ni kanske minns startade jag för ett tag sedan en omlottkofta i entrådigt ullgarn? Den koftan blev av med stickorna när jag var i Sverige sist och ville börja min Acorns som skulle ha samma grovlek på stickorna. Idag förde jag över maskorna till stickan igen och har haft den som bilstickning till och från grannbyn där vi varit på franskakurs. Koftan är väldigt fin när den är färdig har jag sett men ganska tråkig att sticka. Men som sagt, vill man ha en fin kofta får man se till att sticka den.
Det prickiga och blommiga på översta bilden är förresten några av inköpen på dagens marknad. Det prickiga är ett viskostyg som jag tänkt sy en "hallon"klänning i. Snart har jag provsytt färdigt och då är det dags för en i det här tyget. Det blommiga är ett par jeans som jag tänkt omvandla till något annat till mitt kära bonusbarnbarn. En kjol eller en jacka eller något annat. Byxorna kostade bara 1€ och jag tog en stor storlek för att få mycket tyg.

Inga kommentarer :