tisdag 15 februari 2011

Virkar på koftan

Har kommit igång att virka på koftan och jag började med en ärm för att komma in i att virka och för att se hur mycket garn den drar. Jag tycker att det går mycket garn men det är klart att nopporna med sex dubbelstolpar i varje drar en del. Det gick åt ett nystan bara till kanten.
Jag tycker nog att den är lite vid, men det blir nog bra. Lite läskigt är det att virka och dessutom nerifrån och upp. Hur ska jag veta om tex ärmarna blir lagom långa? Det konstiga är att det står att ärmarna i de större storlekarna ska vara kortare upp till ärmhålet eftersom kullen är högre. Men mina armar är ju inte kortare från armhålet och ner bara för att jag är bredaxlad... *hmmm* Vi får se om jag mixtrar med mönstret. Jag är ärligt talat lite skeptisk till dropsmönster.

5 kommentarer :

ullis sa...

det ser jättefint ut. jag har också köpt garn till koftan, men ska sticka en stjärnhopsjal först!

Iwona sa...

Ser fint ut! När det gäller dropsmönstren måste jag säga att jag är lite skeptisk också. Fick alltid göra om eller improvisera lite. Föra att en del är obegripliga eller fattar jag inte istället... :)

teresa sa...

Jag är inte heller helt förtjust i Drops mönster, som ofta innehåller märkliga fel MEN det blir ju hur snyggt som helst! Ljuvliga små knoppar.

Gerda-Thyra sa...

Det ser fint ut!
Svårt att bedömma hur passformen blir i virkat, tror jag.
Virkat blir ju liksom "stummare" än stickat så man kan ju inte jämnföra så heller...

Linda sa...

Kul att se hur ärmen och "knutarna" blir. Blir lite orolig när jag hör att ni inte är nöjda med mönstren, jag är ju inte så bra på att improvisera... Jag har kommit 22 cm på hela stycket, och än så länge är det bara stolpar och fram o tillbaka. Det blir väl till att vara uppmärksam ju längre jag kommer.