lördag 5 februari 2011

Vad ska man ha på sig?

Som sagt, jag funderar en del på det här med vad jag ska ha för kläder i min garderob. Mina garderober, eftersom jag har en i vart hem och flyttar inte kläderna mellan.
I London köpte jag en tidning, Red magazine, där de hade en artikel om hur mycket kläder man egentligen behöver. Anna, som har oändligt mycket kläder hade gjort ett test där hon bara använde kläder en gång för att se hur länge de räckte. De räckte i 53 dagar. =O Hon visar i sin blogg hur det gick och nu har hon startat ett nytt test där hon ska se hur många olika varianter hon kan få ihop med bara sju plagg.

Genom Anna fick jag tips om Margaret Howell som har en del plagg jag gillar. Hos Ysolda hittade jag för länge sedan Saltwater som också har kläder jag gillar.
Jag letade lite tips om vad man kan ha på sig när man är över 40 och hittade bloggen med samma namn.
Nya länkar i sidmenyn är även Strawberry Koi som jag hittade till från Brodösens blogg.
Hos Strawberry Koi hittade jag en ljuvlig kappa att inspireras att sy, kanske nu till våren.

Köpte förresten en ny Burdatidning efter att ha bläddrat i den på biblan.
Det är nr 1/2011 som innehöll många modeller som jag gillar. Tex. jackan på framsidan. Men det fanns även en kavaj och kanske en blus.
Ser fram mot att sy fler kläder till mig själv.

9 kommentarer :

Ginas stickverkstad sa...

Ursnygg kappa!!!
Kram Gina

boel sa...

Intressanta funderingar kring vad man kan/ska ha i garderoben. Jag har till exempel få kläder att ha nedtill på kroppen och desto mer att ha på överdelen en kvarleva tror jag från när jag vägde mer än i dag.

Jenny sa...

Intressant inlägg! Tack!

Blenda sa...

Hej!
Tack för tipset om I-cord istället för virkade snoddar! Ska lära mig göra såna!

/Blenda

Metta sa...

Dina funderingar om hur man ska klä sig får mig att tänka på min egen garderob. Gillar kläder som går att kombinera och försöker begränsa antalet plagg. Det ska bli kul att följa hur Anna kan kombinera sina 7 plagg.
Snygg kappa!

metamorphosis sa...

Tänk så spännande det vore att planera en garderob från scratch verkligen!

Undra om något av det som finns där nu skulle få stanna kvar?

4U2! sa...

Det som är synd är att använda nya fina kläder under vardagar så mina hänger där i garderoben i väntan på ... ja, vad?

Medea sa...

4U2: Alltså är det dags att piffa upp vardagen lite!! Lycka till att använda dina fina kläder.

ExD (fd maasa) sa...

Hej Medea!

Så jag är inte ensam i mina funderingar...!
Kanonrolig blogg om 40-åringar och kläder! Raffigare saker än vad jag hade trott. Riktigt snygga saker, som inspirerar.