söndag 23 januari 2011

Tack Eva för hjälpen!

Uppdaterat: Eva tipsade om att jag skulle försöka sticka med den högra tråden över ett vänster-finger och det fungerar hur bra som helst. Synd att jag hängde upp mig på vad det stod i beskrivningen och vilken tur att jag fick hjälp av en bloggvän. Inser samtidigt att jag ska sticka i stort sett som när jag stickar mina dubbelstickade muddar, som faktiskt istället ska bli en mobilväska.

Nu har jag börjat mitt försök att sticka två sockor i en. Jag börjar med babysockor för att inte ha för många maskor. Men nu har jag en fråga till er där ute i bloggvärlden. 
Jag stickar alltså båda sockorna på en gång och varannan maska är den ena sockan och där stickas maskorna räta. Den andra sockan, varannan maska, stickas avig. 

Men hur ska jag på bästa sätt hålla den högra tråden? 
I beskrivningen står det att den högra tråden hålls som vid amerikansk/engelsk stickning och den vänstra tråden hålls över vänster pekfinger som vid kontinental stickning. Jag hittade info på sticka.org att när man stickar tvåfärgat med båda händerna kan man hålla den högra tråden över långfingret och det blev lite enklare även när jag sticka aviga maskor. Men det känns som om jag håller stickan konstigt och jag får inget flyt i det. Nu har vi filmat en kort snutt när jag stickar och om du har något förslag på hur jag kan hålla tråden på ett bättre sätt blir jag jätteglad om du kommenterar!!
Varsågod, här är filmsnutten:

Jag hoppas att du hinner se hur jag gör. Finns det någon finess så att jag slipper släppa högerstickan när jag för över tråden över stickan? Eller är det helt enkelt så här jag ska göra, bara lite mer avslappnat? 

5 kommentarer :

Eva i Halmstad sa...

Hej
Tycker att de borde fungera med att ha de "högra" garnet på vänster lång finger, bara du tar de från samma håll hela tiden.
Testa för de ser ju lite hackigt ut att behöva släppa hela tiden.
Må gott
Eva

Medea sa...

Tack Eva, jag ska försöka.

Alexandra sa...

Så bra att du fått hjälp, skam den som ger sig =)

Tant Kofta sa...

Visst är det lite kul att "klura" med teknikiker. Man kommer alltid vidare i sitt tänk inför nästa projekt.
med hej fr. TantKofta

Anonym sa...

Hej!
Det är inte nödvändigt att sticka den andra strumpan avigt. Det går att sticka både strumporna räta.
Här finns det en liten video, som förklarar hut man gör.
Hopppas den blir till hjälp.
http://www.youtube.com/watch?v=GhiXmmrQ0aQ&feature=player_embedded

Hälsningar, Elisabeth