tisdag 25 januari 2011

Färdigsytt för idag

Klippte till fyra t-shirts igår och nu är de färdigsydda. Det är så bra att klippa till mycket på en gång och sen bara sy och sy. Men lite uttråkad blir jag ändå. Det händer sällan när jag stickar men nu är jag i alla fall klar. Längst ner i botten ligger min figursydda jeansklänning. Den är också klar och när min Ishbel är blockad och klar ska ni få se klänningen, den rosa t-shirten och min Ishbel ihop. Men det blir i morgon eller någon annan dag.
Nu håller jag på och maskar av närmare 500 maskor på min Ishbel. Vilken tid det tar men vad skönt att kunna lägga den i blöt i morgon när jag vaknar och sen spänna ut den.
Natti Natti på er alla!

3 kommentarer :

Annelie sa...

Gud, så duktig du är.
Sy t-shirts, det trodde jag aldrig man gjorde "själv", men när du beskriver det så låter det smidigt kan jag tänka mig. Vass sax är väl verktyg nummer 1, för att klippa i t-shirt tyg sedan går det väl bara av farten med symaskinen, nästan som i en fabrik kan jag tänka mig ;).

Fick nya M-magasin till Singapore i veckan och där står det att läsa på INNE-listan Baka, sticka och inreda.
Stickning är verkligen inne som på 80-talet när det stickades på fikarasterna på jobbet, kommer jag ihåg och var själv en av dom.
Här i Singan finns det stickcafe eller det är stickaffärer med massa med garner och där man också har soffor och fåtöljer där du kan sitta och sticka och få hjälp från dom som jobbar där samtidigt som du dricker te eller kaffe.
Men det är kineser och det pratas kinesiska, så det är inget för expat. Ska gå och plåta ett sådant ställe och skicka bild till dig.

Själv har jag blivit inpirerad av dig med handarbete, så jag virkade varma ullmössor till våran julresa till Sverige och stickade fuskpolo och de värmde gött i Småland.

Tror jag ska åka ner och se om jag inte kan hitta något trevligt garn till ett linne att sticka.

Det blev en lång kommentar idag.
Ha en bra dag!

Anna sa...

hej fina tröjor, jag håller med ovanstående trodde inte man sydde tshirt själv men man får ju dem exakt som man själv vill. hur gör du snygga halsringningar?

Medea sa...

Jag tycker att mina t-shirtar blir bättre när jag syr dem själv. Tillräckligt långa ärmar tex. till mig som har "aparmar". Kul att du inspirerats till att sticka Annelie. Jag ser fram mot att få se bilder på ett sånt ställe.
Anna: Jag tycker att halsringningen blir snyggast när jag bara viker in kanten och syr med tvillingnål. Ibland hoppar tråden men oftast inte. Jag fållar ärmarna och nederkanten på samma vis.
Jag syr efter ett mönster från en gammal Ottobre, vilket jag sen ändrat så den passar mig. Gjort ärmarna längre tex.