onsdag 26 januari 2011

Dags att sjunka ner i stickfåtöljen

Provade just min Silky Merino-kofta för att se hur den passar. Så här långt känns det bara bra och nu ska jag sticka på så att den blir klar innan jag åker mot Sverige nästa vecka.
 Jag stickar ärmarna med magic loop för att få dem lika och från början hade jag fyra nystan som jag varvade för att det inte garnet skulle poola men nu orkar jag inte det utan har ett nystan per ärm och byter till ett annat när och om jag får lust.
När ärmarna är tillräckligt långa ska resterande garn stickas nertill på koftan för att få den så lång som den kan bli.
Jag har klippt till både min mönstrade tunika och en kjol i ljust skogsgrönt att ha till. Men mer sömnad får det bli en annan dag.
Om jag ska följa mina tankar om att sticka och sy så att det matchar borde jag sticka något i skogsgrönt... Nåt lätt och snabbt med de tunna, skogsgröna garnerna jag har. Undrar vad det kan bli? Tipsa gärna om du har något förslag.

8 kommentarer :

4U2! sa...

Den blir riktigt fin, gillar färgen.

Maria i Falkenberg sa...

Åh, vad fin den blir! Klänningen var också snygg. Det är så fint med jeansklänningar.

Ulrika sa...

Saroyan?
Eller Ribbon Lace scarf?
Travelling woman?
Annis?

:-)

Medea sa...

Tänkte inte sjal. Men det ska det kanske bli.

Tina sa...

Den sitter perfekt och garnet är så snyggt. Det är praktisk att sticka uppifrån och ner. :)

Madeleine sa...

Ser supersnyggt ut! Perfekt fit! :D

Eva i Stäket sa...

Featherweight cardigan?
http://www.ravelry.com/patterns/library/featherweight-cardigan

Medea sa...

Tack Eva för tipset. Det är precis något sådant som jag tänkte på igår kväll. Tror kanske att det blir Celery Cardigan istället eftersom jag skulle vilja sticka något från Veera. Men den är ju faktiskt lite lik.