fredag 28 januari 2011

Céleri Gilet

Fick tipset av Eva igår att sticka en featherweight cardigan, men när jag tittade på den kom jag plötsligt på att jag suktat lite efter Veeras Celery Cardigan. Och snabbt som vinden hade jag stickat prov, räknat om och kommit igång med den.
Jag stickar den i ett skogsgrönt tweedgarn från Gardiner of Selkirkinköpt på Charima när jag gick på handarbetets vänner. Det är lace-grovlek och jag stickar med stickor 3mm. Det kommer att ta lite tid men jag stickar lite då och då så blir den väl klar innan mina nysydda kläder blir utslitna. Dessutom är ju kjolen inte ens färdigsydd och tunikan bara halvsydd. Men jag gillar fortfarande tanken att sticka matchande till det jag syr och tvärtom.

4 kommentarer :

4U2! sa...

Så långt kommer inte jag: provlapp. Kan bero på att jag vill bara sticka mindre saker?

Eva i Stäket sa...

Den koftan är ju också jättesnygg! Det blir säkert bra!!

Kattis sa...

Den har jag också på stickorna! :)

Kattis sa...

Den har jag också på stickorna! :)