söndag 30 januari 2011

Silkig och mjuk

 Idag blev min silky merino-kofta fotad vid floden Rhône. Kallt som sjutton var det men vad gör man inte för att få lite natur på bilderna. Tyvärr hade jag ställt in kameran lite fel så bilderna blev sådär. Men ni ser ju ungefär hur det ser ut.
Jag är såå nöjd med den här koftan och garner är ljuvligt. Lyckliga jag har 7 härvor i en annan färg i stashen också så det lär bli någon annan kofta snart.
 Ishbel fick vara med på ett hörn också. Både hopknölad runt halsen och utvidgad för sig själv. Den blev verkligen underbar, varm och gosig. Precis vad som behövs i ett blåsigt Provence och ännu mer i ett iskallt Sverige.

16 kommentarer :

4U2! sa...

Får lust att känna på det stickade, jag gillar den färgskalan!

Iréne JB sa...

Outfiten blev ju kanon ihop! Ishbel var också väldigt fin till resten.

Singh sa...

Du stickar ju lika snabbt som andra syr ;-) Helt otroligt fina skapelser, sitter som gjutet!

mary-ann sa...

underbar vacker kofta :) är det Tant Koftas mönster?
Och din Ishbel kommer att bli såå snygg till solbrännan en sval sommarkväll :)

Ullfull sa...

Såå snyggt! Tack för tipset på mönstret!

Medea sa...

Det finns inget mönster eftersom jag som vanligt stickar uppifrån och ner och provar mig fram. Tant Koftas uppifrån och ner är ett sätt att sticka uppifrån och ner och till viss del är det samma. Det viktiga är att prova under tiden man stickar så blir det bra.

Metta sa...

Både koftan och Ishbel blev jättefina. Härliga färger som passar tillsammans.
Gillar också att sticka uppifrån och ner och Tant Koftas broschyr är ju en bra vägledning.
Ha en bra vecka!

Anna sa...

Snyggt!

Mikaela sa...

Underbart vackra alster du stickat! Älskar hur koftans nyanser varierar från vackert till ännu vackrare, jag kan riktigt känna hur mjuk och gosig den är. Ishbel är alldeles bedårande, jag ska sticka mig en ny sådan, den jag har gjort sticks för mycket... Bra tips att sticka en XL variant...

Brita sa...

Super snyggt, du stickar fantastiskt härliga alster, Tar du emo beställningar:-)) //Britan

MalinSj sa...

Jättefin, både koftan och sjalen. Hoppas våren kommer snart då. //MalinSJ

Tina sa...

Koftan blev jättefin!!! Ishbel är en riktig karamell. :)

Marty sa...

martinaviolinWow vad snygga kläder!
Jag har blivit inspirerad till att sticka och sy matchande plagg. Tyvärr är jag inte lika snabb som du men jag har idag klippt ut tygbitarna till en klänning i 50-talsstil och ska hitta mönster på en fin kofta att ha till. Tack för inspirationen! /Marty

Medea sa...

Britan: Jag stickar ibland på beställning men inte just nu.

HandMade sa...

De blev superfina båda två! Garnet ser så härligt ut. Jag har aldrig testat det men det kommer jag nog göra! Det ser härligt ut trots kylan!

Janette Millbom sa...

verkligen fin färg på ishbelen! En riktig bloggerska står väl ut med lite kyla för najsa bilder eller hur? ;-)