lördag 4 december 2010

Möbius en gång till

Jag gillar verkligen möbius-sjalar och i måndags hade jag en mini-kurs på stickcaféet i hur man lägger upp en möbius enligt Cat Bordhi. Sen jag lärde mig hennes uppläggning är det aldrig några problem att starta en möbius-sjal. Om man inte har för kort sticka förstås. Det behövs en på 100 eller 120 cm för att det ska gå enkelt.
Inför kursen hade jag startat flera stycken sjalar för att visa de olika stegen och hur det ser ut efter ett tag.
 Den här gröna är den enda som fick bli klar och det är restgarnet från min Amelia som jag stickade för länge sedan. Den är ju dessutom lite urringad och då kan jag använda min möbius för att fylla ut runt halsen nu när det är kallt. På övre bilden har jag vridit den två varv runt halsen och på nedre är den som den är.
Eftersom det gröna garnet inte riktigt räckte till att maska av tog jag lite av mitt vackra Jaqueline från ChiliGredelin och sedan virkade jag runt kanten på hela sjalen för att få en liten effekt. Nu kan jag hålla min hals och nacke varma även i ett svalt Provence. 

2 kommentarer :

Skarvtjärns Greta sa...

Kul med mosstickning!

auriorai sa...

Enkelt men snyggt! Perfekt julklappsstickning...

Man kanske skulle sticka nån sån och skänka bort till jul!
Tack för tipset! :)