onsdag 10 november 2010

Äntligen hemma

Resan hem till Arles blev inte riktigt som jag tänkt mig eftersom jag tillsammans med massor med andra blev fast på Skavsta i 8 timmar. De skyllde på vädret men det konstiga var att alla andra plan fick flyga. Alla utom vårt till London. Efter två timmars försening fick vi boarda och satt på planet nästan en timme medan de mätte "bromsvärdena" på banan, som enligt piloten var som en hockeybana. Plötsligt fick vi gå av planet igen och skulle få åka om 4.5 timme. Antar att det var pilotens arbetskvot som var fylld. Men det konstigaste var att vi inte bara fick vänta på en annan pilot utan de skickade efter ett nytt plan som troligtvis kom från Alicante. OM det bara hade varit vädret, brist på avisningsmaskiner, hal startbana osv. skulle vi ju inte behövt ett nytt plan, eller???
Nåja, till slut, efter många vändor genom passkontrollen, tre gånger boardade, så kom vi iväg strax efter 20 på kvällen. Då hade jag som väl var fått boka om min biljett från London till Marseille, fått tag på ett rum på ett guest house. I morse halv nio fick jag så åka mot Frankrike, utan förseningar och möttes av sol och ca 16 grader.
Nu är jag en erfarenhet rikare och jag antar att det inte kommer att hända igen. Jag hoppas i alla fall att det inte händer igen. Men tack vare förseningen lärde jag känna två supertrevliga kvinnor från Nässjö.
Tack Birgitta och Linda för en trevlig eftermiddag och jag hoppas verkligen att vi ses igen!

4 kommentarer :

Anta sa...

Helt otroligt vad lite snö kan ställa till med tycker väl att vi här i vårt land borde vara förberdda på snö det är ju ingen unik händelse den kommer ju faktiskt varje år. Vad skönt att du kommit hem igen och att allt gick bra till slut, ha det så skönt i värmen.

Anonym sa...

Tycker om Vita jular, men jag tycker inte om att köra bil i snö och inte tycker jag om att frysa heller. .

Sandberg2singapore sa...

Usch vilken jobbig resa och lite mystiskt med flygplanet och deras förklaring.

Synnøve. sa...

Ingen dålig resa det där.
Tror inte att det var snön då eftersom ni fick nytt plan...
Märkligt dålig information.
Bra du kom hem till slut i alla fall.

Här är det idag snö och blåst. 2 plusgrader, så det är brukbart.
Ha det gott där nere i den sköna värmen.
Kram Synnöve.