måndag 8 november 2010

Ännu en klar möbius

Har stickat klart den andra möbiusen och nu har Sanna fått den. Kom på att hon nog behöver lite värmer mer än jag behöver det.
Den här är stickad med nånstans strax över 100 maskor och med dubbel mosstickning.
Två räta, två aviga i två varv vardera och sen byter jag. Det passar bra till möbius eftersom det blir likadant på båda sidor. På den här andra har jag direkt efter uppläggningen stickat mosstickning och det blev jättebra.

Nu ska jag lägga upp till en smurfblå spetsstickad mössa. Även den till Sanna och den ska se ut som den på bilden som numera är försvunnen, inköpt i USA förra vintern.

7 kommentarer :

HandMade sa...

Fina Möbiusar! Jag har aldrig testat det men jag borde. Och oj vad din dotter är lik dig!

tilda sa...

Jag är så nyfiken på att sticka en Möbius sjal men har inte tagit för mig ännu. Skall man inte ha extra lång rundsticka när man stickar Möbius. Såg en lustig dubbel uppläggning av maskor på nätet. Är det så man skall göra månne.

Medea sa...

Tilda: Klart du ska testa och ja, man har en extra lång rundsticka eftersom den ska snurras ett extra varv. Minst 100 cm behöver den vara.
Kolla uppläggningen jag tipsat om i det här inlägget.

tilda sa...

Det var nog samma uppläggning som jag hade sett.Jag måste nog skaffa en lång rundsticka nästa gång jag far in till stan. Det lönar sig säkert att sticka med ganska grov sticka. Tack för svaret:D

tilda sa...

Hejsan! Det är jag igen. Jag är i startgroparna med att börja sticka en Möbius. Far troligtvis in till stan och köpa nya rundstickor åt mig. Kollade saken och vår garnaffär har 7:ans stickor med 100 cm lång kabel.Nu har jag ett problem. Hur skall man räkna ut maskantalet? Jag vill ha den så stor att jag får den ner på axlarna. Garnet som jag kommer att använda är Mohair med stickrekommendation 6-8

Medea sa...

Tilda: gör ett stickprov och mät hur många maskor du har på 1 cm/10cm. Mät runt axlarna och sen kan du räkna ut hur många maskor som går åt. Om du tex vill att den ska vara 105 cm bred och har en masktäthet på 14m/10 cm tar du 105 x 1,4 = 147 maskor men lägger upp jämnt antal. Speciellt om du ska ha mosstickning. Gör du mosstickning med 2r, 2a behöver ditt maskantal vara delbart med 4 för att det gå jämnt upp.
Lycka till!!!

tilda sa...

Tack för svaret!