fredag 1 oktober 2010

Jelloglas


När jag var liten åt vi en efterrätt som kallades Jello el stirr som vi sa. En slags saft-gelé som i barn gillade väldigt mycket. Vi åt i de här glasen som jag gillar väldigt mycket. Än så länge står de hos mina föräldrar. Men sen...

6 kommentarer :

mary-ann sa...

jelly eller gele som det heter i Norge får man köpa i små paket där man rör ut pulvret med vatten,låter det stelna och äter med vaniljsås till...göttgöttigöttgött

Medea sa...

Ja, jag kommer ihåg att vi brukade köpa sånt pulver när vi var i Norge. Undrar om det finns i Sverige numera? Kanske finns det något liknande i Frankrike. Där finns ju mycket sötsaker.

Marie sa...

Underbara glas med fina minnen! :) Trevlig helg!

teresa sa...

Färgat glas är så vackert. Minnen också.
Tröjan längre ner på sidan superfin.
Jo, får jag lov att fråga en sak; dottern ska t Paris o jag undrar om det finns någon kul fransk sticktidning eller liknande jag kan be henne köpa? Har googlat men inte hittat ngt. (I min ungdom prenumererade jag på en fin tidning som hette "100 idées", men den verkar inte finnas längre.)

Charlotte sa...

Jello var så äckligt bara! Men det funkar med chokladpudding!

Medea sa...

Det finns inga speciellt fina franska sticktidningar. Visst finns det några men ingen som utmärker sig som bra. Men däremot kan man köpa de engelska till ett mycket lägre pris än i Sverige. Jag köpte tex. Designer Knitting/Vogue Knitting för 7.80€