torsdag 2 september 2010

Vändpunkten

Idag är en annorlunda dag för att jag numera äger en spinnrock. Det känns helt otroligt och jag inser att jag kommer att kunna spinna mycket lättare än med min "för lätta" slända.

Nu är det ju verkligen inte så att jag lärt mig spinna på min spinnrock för jag förstår att det tar ett litet tag innan alla moment smälter in i hjärnan men jag har ändå lyckats spinna liite.
När jag köpte sländan för ett tag sedan bad jag mina föräldrar ha ögon och öron öppna för en spinnrock till mig och plötsligt när de var på en bjudning var det en kvinna som, när hon fick veta att jag börjat spinna, berättade att hon hade två spinnrockar och när hon snart ska flytta till Stockholm kan inte båda få följa med.
Sagt och gjort, jag ringde till Eva och bestämde tid och ikväll har jag varit där och fått min skönhet som kommer från Hälsingland från början, men jag köpte min madame i Huskvarna.

Jag fick också en snabbkurs i hur jag ska göra och lite småslattar ull att börja spinna med.Jag är såå glad!!! Men tiden räcker tyvärr inte till att spinna just nu. Men nu har jag möjligheten och behöver inte fundera på hur jag ska få tag på en fungerande spinnrock. Nu är det bara att leta efter lite spolar, en härvel och lite annat smått och gott.
Jag fotade även början på en tröja som Eva stickat med handspunnet garn. Visst är det vackert!! 

8 kommentarer :

Ulla-Bella sa...

Det må være gøy å spinne sitt eget garn:)

Medea sa...

Ja, det ska verkligen bli spännande!

Cecilia sa...

Grattis till spinnrocken! Bra också att du vet att den fungerar och är komplett!

MiA sa...

Än en gång grattis! Jo, det går såå mycket fortare med spinnrocken, även om det tar lite tid att komma in i att man inte har samma kontroll över twisten och så. Men jisses vad kul det är!!

Medea sa...

Ja Cecilia det är verkligen en fördel att veta att allt är med och att den funkar. Jag hade ju inte ens vetat vad jag skulle kolla efter.
Ska ta en sväng på loppis på lördag och se om jag har tur och hittar några spolar och vem vet, kanske en härvel.

fale artut sa...

Spinna är KUL!

Alexandra sa...

Tänk att du hittade den pärlan i Hälsingland - där finns de mkt fint =) Lycka till med ditt egna garn :o)

Marie sa...

Himla skoj att se din spinnrock! Förstår att du är glad för den, och så underbart att låta hantverket leva vidare!