onsdag 1 september 2010

Bortskämd

Vi har en tjej från Tyskland här hos oss från idag och en vecka framåt. Hon heter Lea och verkar jättemysig. Det är inte så att vi pratar tyska, för Tilda läser inte ens tyska, men engelska fungerar bra.
När vi ätit och pysslat en stund kom tjejerna till köket och Lea överräckte två presenter till mig. Det hade jag verkligen inte räknat med. (genast börjar jag fundera på vad Tilda ska ta med när hon åker till Tyskland om några veckor.)
Jag fick i alla fall två paket och det ena innehöll en ask mumsig Lindtchoklad. Jag kunde inte motså att smaka och chokladen var verkligen fantastiskt god.

Jag fick också en liten rolig gubbe, Räuchermänner står det på asken. Alltså en rökare.
Man delar på figuren och stoppar in en liten rökelsekub, tänder på och sen ryker det ut ur munnen på honom. Hon sa att de var vanliga där hon bodde och i katalogen som låg i paketet kunde man se att det fanns i en massa olika utföranden.

3 kommentarer :

Cecilia sa...

Sådan härlig choklad! Rökaren påminner om en tomte som fanns i mitt barndomshem, samma själklara hållning och vita skägg, i alla fall! :-)

Annelie sa...

Förslag på presenter: Polkagrisar som godis, både burk och stång och sedan är ju tyskar förtjusta i allt med älgar, något hemslöjdsaktigt som föreställer en älg.

Medea sa...

Tack för tipsen! Älgar o polkagrisar är ju riktigt bra. =)