torsdag 2 september 2010

Axelvärmare

När jag första gången såg PetraOs axelvärmare i Linamönstret blev jag verkligen förtjust och nu när jag stickat på lite längd på min Linamössa kom jag på att det nog är dags att sticka en axelvärmare inför höstkylan, som tyvärr redan är här.
Jag stickar i plommonlila silke alpaca från Garnstudio och jag la upp 140 maskor med Tubular Cast On på stickor nr 6. När jag kommer över axlarna ska jag ta tunnare stickor för att få ihop vidden lite och innan halsen ska jag göra samma minskningar som det är på mössan. Jag har bara fem nystan så den blir så stor som den blir.
En perfekt stickning att sticka utan att tänka. Vart elfte varv får man väl iofs koncentrera sig lite när vridningarna ska ske.

3 kommentarer :

Pixi sa...

Ja ibland är det skönt att slippa tänka!! Snyggt halsband!Var har du köpt den ? Må gott pixi =)

Helena sa...

Urtjusig och smart axelvärmare!!!Den kommer att bli hur fin som helst och värma gott! Tack för boktipset förresten:) Jag hittade den och boken bör vara på väg till mig just i detta nu!! SÅ tack än en gång:)

Medea sa...

Mitt Oum-halsband köpte jag på en marknad i Provence för många år sedan. Men det finns säkert liknande i affärer med kristaller o.dyl.
Vad bra Helena att du fick tag på boken. Det ska bli kul att se vad du syr för något ur den.