måndag 9 augusti 2010

Saker från förr

Igår var jag och Sanna hos mormor och morfar och åt middag. En liten tur på vinden hör också till men den här gången tog jag inte med mig något hem utan var bara där för att spana vad det fanns för saker att inreda huset med den gång i tiden då jag tar över gården. Den trasiga fåtöljen är en av två, plus att det finns en soffa i samma stil. De är från mina ex-svärföräldrar och snart nog ska jag lämna dem till en tapetserare och klä om och stoppa om dem så att jag kan använda den som soffgrupp. Det finns även ett pelarbord som ska fixas till. 
Skrivbordet på bilden längs ner till vänster hade min morfar och det ska jag ha i mitt arbetsrum. Borde försöka få tag på den sortens karameller han hade i mittenlådan. Han slog av bitar på med en träklubba och så fick jag smaka trots att jag bara var kanske tre år. Jag minns att doften av karamellerna satt kvar länge, länge. Kanske fortfarande men jag glömde känna efter igår. 
Jalusiskåpet uppe till vänster ska jag ha mönster och kanske garner i. Antar att jag kommer att måla det vitt men det vet man aldrig. Jag hittade också lite småbord och en vacker piedestal i ek som jag kan ha en stor novemberkaktus på eller nåt...

En stickfåtölj hittade jag också men den var så gömd under andra saker att jag inte kunde fota den. Klart jag måste ha en stickfåtölj. Den var i den här modellen fast i ett grönt tyg med rosor på. Tyvärr utslitet men jag får klä om den så att den passar till soffgruppen eller helt bryter. Det har jag tid på mig att bestämma och känna efter. 
(bilden lånad från Sitt&Tyg)
Att ha hästar utanför fönstret är en dröm som blir sann när man är hos mina föräldrar. Visst är de vackra?

Och till efterrätt fick vi melon och röda vinbär. Man blir ju glad av både färgerna och smaken.

2 kommentarer :

Marty sa...

Visst är det roligt med gamla saker på vinden. Fåtöljerna såg jättefina ut! När jag är på landet hittar jag alltid något "nytt" efter mormor eller hennes systrar. /Marty

Toril sa...

Vilken skattjakt...å fint att göra upp planer! Kram