tisdag 10 augusti 2010

Första garnet

Mina första egenspunna meter garn. Detta allra första spann jag av "stripes" vilket inte alls blev bra när jag inte alls förstod att jag skulle dela fibrerna så mycket som jag faktiskt ska och numera gör.

Som väl var spann jag bara lite grand av de vita Corriedalefibrerna i startpaketet. Det jag spinner av nu är shetland humbug. Hoppas verkligen att jag kan få det så tunt att det passar till en sjal. Tillräckligt många meter också förstås.

7 kommentarer :

kråkspark sa...

Det ser ju jättefint ut när det är så tjockt! Det blir säkert bra när det blir tunnare också. En fråga är om du spinner utomhus? Jag har trägolv i hela lägenheten och är lite rädd för att det bli märken när man tappar sländan. Hur funkar det för dig?

MiA sa...

Det är så fint! Ge det ett par dar till så får du snart till det tunna garnet som du vill :)

MiA sa...

Det är så fint! Ge det ett par dar till så får du snart till det tunna garnet som du vill :)

MiA sa...

oj...

Medea sa...

Jag spinner inomhus men har inte droppat sländan än även om det heter drop spindle. Men jag är lite feg och "parkerar" sländan mellan benen när jag gör garnet. Snart ska jag försöka göra allt i farten.

Susilull sa...

Grattis! Det går ju framåt med stormsteg!
Vilka kul bilder på katten i påsen, haha!

Anna Maria sa...

Ja jessus spinner du nu också, du är då härlig. Jag har inte ens hunnit läsa din blogg om spinnandet. Det blir jättefint gar. Så roligt också, att göra själv, prova på. Lycka till i fortsättningen.