fredag 2 juli 2010

Solros-shorts

Inför lavendelturen igår sydde jag ett par shorts i gult linnetyg inköpt på marknaden. De blev lite stora men gick att använda. Kanske syr jag på en ny mindre linning så att jag inte tappar dem. 
Jag sydde "låtsasfickor" på baksidan för att få lite detalj men utan att det blir för tjockt = varmt. Och det blev lyckat. Har tänkt sy nya chinos till mig själv i höst och då vill jag ha den här typen av bakfickor. Ska nog sänka ner dem lite för att det ska bli ännu snyggare. 
Mönstret tog jag ur Inger Bäverstens "Sy Herrkläder", från 70-talet. Där finns bra modeller som även passar mig. Överdelarna behöver antagligen fixas till lite i formen om man syr till en kvinna men det kan man ju göra om man har lust. 

5 kommentarer :

Tina sa...

Roligt att se bilder på allt fint du syr. Du har inspirerat mig att ta fram symaskinen igen efter många års uppehåll. Tack!

Myggan sa...

Snygga!
/Anna

Knittermarie sa...

Snyggt!
Åh, härliga bilder från utflykten. Tänkte på dig när jag var i min favoritbutik förut - l'Occitane :)

Medea sa...

Vi har en l'Occitane-butik här i stan.

Lena Andersson sa...

Super snygga, nu har vi nästan lika varmt som ni har och jag vill helst gå naken.
mvh Lena