söndag 11 juli 2010

Snart kommer barnen

Försöker fixa lite strandmat att ha i frysen. Iofs räcker inte 14 småpajer mer än till två strandbesök med alla, men det är ju bättre än inget. 
Här i Provence, kanske i hela Frankrike, kan man köpa färdig pajbotten för ca 0,40€ alltså runt fyra kronor styck. Jag köpte 3 stycken och gjorde 14 småpajer och en lite större. Det är inte värt besväret att själv göra sin pajdeg.

Drygt hälften blev ost och skinkpajer och de andra blev fyllda med rivna spenatblad, rökt lax och fetaost. Över allt hällde jag sedan en äggstanning.  Sen skjuts in i ugnen och pust vad varmt det blev med ugnsvärmen. Sådant här borde man syssla med på vintern när det är kallt inomhus.

Idag tar vi med varsin laxpaj till stranden och testar och i morgon på kvällen kommer de tre döttrarna och en kompis till Tilda. Tyvärr kunde inte sönerna följa med, den ene pga. annan semester och den andra pga. jobb. Men de kanske kommer i höst i stället hoppas jag. 

5 kommentarer :

Bland nystan o papper sa...

Mmm, så gott! Härligt att barnen kommer och hälsar på.
Får nog gå och laga lite lunch nu, blev plötsligt hungrig :)

Susilull sa...

Det ser lite svettigt ut med pajbak, men definitivt smaskigt!

Tack för tipset med omlottkofta, det skall jag verkligen ta en extra funderare på! Det är så bra att få andras syn och tips på saker och ting!

Ha det gott!

Kattis sa...

Förr om åren fyllde jag frysen med bra och god utflyktsmat på försommaren, för att sedan riktigt kunna njuta av sommarledigheten. Tror att jag ska skriva in det i almanackan min till nästa år!

frisky frog sa...

Så smarrigt! Jag brukar också ladda för lata semesterdagar...
Se det positivt att inte alla kommer på en gång. Nu kan du njuta desto mer av vart och ett. Så tänker jag när inte alla i min familj kan möta upp på olika tillställningar.

od Andulky sa...

Låter härligt med strandpaj!!