lördag 14 augusti 2010

Grattis på 20-årsdagen

I augusti är det Kalle som fyller år. När han var liten tyckte farmor det var synd om honom som inte fyllde i mars som alla de andra, så hon gav honom paket då också. Konstigt nog fick inte de andra paket i augusti.

Grattis min lille, store pojk till dina 20 år. Kanske börjar du plugga på högskola om nån vecka (när jag planerar det här inlägget är det bara mars så jag vet inte än.) 

Nu ska vi läsa om hur Kalle är enligt sitt kinesiska tecken.

Kinesiskt horoskop - Hästen

Hästar är tilldragande personer. De är varma och vänliga och gillar sociala tillställningar med många människor. De är perceptiva och tycker om att tala. De har en hög andlig natur och är ombytliga. Hästar är hetlevrade och envisa. 

Lika snabba som de är på att bli kära, lika snabbt tappar de intresset. Här idag, bort i morgon är något av en hästs varumärke. Då, när du är redo att aldrig se dem igen, kommer de att ta vid där de senast lämnade!

Hästar är äventyrare i sina hjärtan men de har ett skarpt sinne och näsa för affärer. De tror på sig själva och är mycket energiska. De gillar både fysisk och mental träning. Deras rörelser är snabba men graciösa, deras tal forcerat men ändå elegant.

Hästar blir lätt aggressiva om de inte får som de vill. De har inget behov av att äga andra därför blir de inte heller svartsjuka. De värderar sin egen frihet över allt annat. Då de är emotionella av sig, litar de på sin känsla för saker. Känns det inte rätt blir det inget utfört. De har förmågan att improvisera och kan hantera många saker på en gång.

Det är svårt för hästar att följa ett schema då de inte respekterar rutiner. De måste hålla sig sysselsatta men gör bäst ifrån sig när de får fria händer. Hästar har ofta udda arbetstider.
Hästar är fulla av nya idéer för att lösa svåra problem. När de har en ide, vill de starta direkt. De arbetar dygnet runt tills de har slutfört det. Hästar vill komma till slutet så snabbt som möjligt då de inte har någon tid att försitta. De bryr sig inte om du är brutal, bara du inte slösar med deras tid. De lider av sömnlöshet.

Hästar måste tillåtas att visa sina känslor. De har ett hett temperament och är otåliga, vilket de gärna visar. I kärlek är hästar sårbara. De ger upp allt för deras kärleksobjekt. Detta skapar problem för dem då de är så impulsiva.

Om du har bjudit in en häst får du vänja dig vid att han blir den centrala gestalten. Hästar hör hemma i karriärer där de är omgärdade av människor. De tycker om att utkämpa sina egna slag. Färgstarka och livfulla får de många vänner. Om de kunde vara på flera ställen samtidigt, skulle de vara mycket nöjda. Deras själ är rotlös och ständigt sökande. Kreativitet är en del av deras väsen. De är talangfulla författare eller aktörer. Hästar har inget emot att börja om från början igen. De bibehåller sin beslutsamhet och tycker om nya succéer.

Kärleksmatch - Passar bra med: Två hästar är som gjorda för varandra. De sitter där bara och ser varandra djupt in i ögonen, medan de lyckönskar sig själva till att ha fötts så vackra.
Fåfänga spelar också roll vid en romans mellan orm och häst. Förhäxad av ormens skönhet gör hästen allt för att göra den eldiga reptilen till viljes. Och hon i sin tur avgudar honom för att han är så klok.

Kvinnliga hundar är mer tillgivna än romantiska och de avgudar starka varelser som hästen. Hon kommer att vara så angelägen att vara till lags, att hon till och med slutar kritisera alla hans små fel och brister. I gengäld skyddar hästen den tillgivna hunden.
Geten har inget som helst sinne för rutiner, men väl ett storartat sinne för humor. Som älskande passar geten och hästen utomordentligt väl ihop. Här är det fråga om verklig harmoni. Men geten får akta sig för att ta hästen för given.
Kärleksmatch - Passar ganska bra med: Haren trivs med hästens goda humör och personliga omsorger. Men hon får bara inte vänta sig att hästen ska falla in i hennes rutiner.

Kärleksmatch - Undvik: Gris, tupp och apa gör bäst i att hålla sig borta från hästen när det blir tal om kärlek.
Kolla ditt tecken!

2 kommentarer :

nebulosa sa...

Det mesta stämde i alla fall :D

nebulosa sa...

det var alltså kalle som skrev, vet inte varför profilen säger nebulosa :)